upplägg (välkommen!)

Vi är en ortodox kristen församling i centrala Göteborg. Hos oss finns människor med mycket olika bakgrund, ålder och etnicitet. Vi vill vara en välkomnande församling för alla, särskilt för den som är nyfiken på ortodox kristen tro. Våra gudstjänster och predikan är på svenska.

Känn dig varmt välkommen att besöka våra gudstjänster. Du hittar programmet här. Tveka inte att prata med någon i församlingen vid måltiden efteråt, eller kontakta oss via uppgifterna här. Guds välsignelse!

Församlingen efter procession med ikoner på första söndagen i stora fastan.

FAQ

  • Var och när har ni era gudstjänster?

    Vi firar den Gudomliga Liturgin på söndagar, 15:00 i västra kyrkogården, Göteborg. Just nu är schemat inte så regelbundet på grund av COVID-19, om du vill få mer information om när vi firar Liturgin kan du gå in här

Kan vem som helst komma?

Ja! Alla är välkomna oavsett etnicitet, ålder eller bakgrund. Dock så kan endast de som är medlemmar i den Ortodoxa Kyrkan delta i nattvardens sakrament.


Hur fungerar kaffestunden?

Alla som kan och vill tar med sig något de vill bjuda på. Efter liturgin så sitter sig församlingen ner och umgås samtidigt som vi delar en måltid tillsammans.

Du behöver såklart inte ta med dig mat eller betala för att äta tillsammans med församlingen.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *