5 Comments

 1. Flavian

  Hej!

  Jag letar efter god kristen litteratur på arabiska. Exempelvis skulle jag bli mycket glad om jag kunde hitta Johannes av Damsakus på arabiska. Kan ni hjälpa mig? I så fall; hör gärna av er. Tack på förhand! Min epostadress är följande.

  amvrosij@home.se

  med vänliga hälsningar

  Flavian

  Flavian

  • Hej Flavian!

   En del kristen litteratur på arabiska hittar du på vårt ärkestifts hemsida. Kanske kan google books hjälpa dig också: Jag sökte på “Johannes av Damaskus” på arabiska, och fick dessa resultat. Från St. Johannes av Damaskus teologiska institut vid Balamand Universitet i Libanon finns dessa böcker att få tag på.

   Jag hoppas att detta kan vara till hjälp för dig!

   / Mikael, Kristi Uppståndelses Ortodoxa församling

 2. Flavian

  Tack för att du ville hjälpa mig. Må Kristus på den yttersta dagen belöna din hjälpsamhet! Dock; jag begriper inte arabiska och vet därför inte vilken bok som är vilken. Jag vill köpa Johannes av Damaskus’ ” An Exact Exposition of the Orthodox Faith” på arabiska, men har alltså inte för avsikt att själv läsa den. En annan möjlighet vore Johannes Chrysostomos’ dopkatekes på arabiska.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *